onsdag 13 maj 2009

Hejdå 2


Idag sa jag ett tyst adjö till de ruttna äggen och köttet på pinnar som simmar i buljong. Hejdå ni vidriga "maträtter" som förpestar varje liten affär med er doft av mannagrynsgröt/buljong/fläsk/prutt. Det är kanske inte er jag kommer att sakna mest.

tisdag 12 maj 2009

Hejdå 1


Med mindre än två veckor kvar börjar jag så smått säga hejdå i huvudet till Shanghai. Idag sa jag hejdå till nudelstället i mitt kontorshus. Där har jag ätit fler nudelsoppor än jag kan räkna och övat min kinesiska med tjejen på bilden. Hon har pladdrat på i full hastighet och jag tror att det gjort mig en lite lite bättre kinesiskatalare.

söndag 10 maj 2009

Tankar kring folkmängd och myller


Jag har länge tänkt på det här med folkmängd och trängsel. Man kan tänka sig att eftersom det bor 18 miljoner här så borde det vara hemskt trångt överallt. Men så är det inte. Det händer ofta att man går på en gata och inte möter någon. Eller att man kan hitta ett lugnt hörn i en park. Det var samma sak som i Indien. När vi var där var jag lite besviken på att det aldrig blev något myller. Därför började jag och M räkna (M stod för räknandet) för några veckor sen och kom fram till att: Om fyra människor delar på en kvadratmeter (trångt) skulle hela världens befolkning nästan kunna få plats på Öland (!!). Det är 1344 kvkm stort och det behövs ungefär 1600 för hela jordens befolkning.

Men fyra personer per kvadratmeter tänker ni. Det går ju inte. Tänk på alla jättefeta. Men det har jag och min kompis Terence räknat på och antalet feta vägs upp av antalet pyttesmå barn och smala människor. Och poängen är ju att det ska vara jättetrångt.

Med detta vill jag säga att människor är så små, så små och att det till exempel inte är så konstigt att man kan få plats med så mkt fler människor än vad man tror när man har lägenhetsfest.