torsdag 29 januari 2009

Ett försök att filma fyrverkerier med en skitdålig mobilkamera och med tjock krutrök som skymmer. Men det kan vara kul pga av oljudet

Taklagsfest och smällare


Igår var jag på middag hos en Filippinsk tjej som bjöd på hot pot (verkligen inte så gott, buljong med slemmiga saker i). Det var mkt trevligt.
Förutom att jag fick fnissa var en av höjdpunkterna var när vi fick knacka ner hennes fallfärdiga tak. Otroligt tillfredställande att skrapa ner stora flagor av tak med sopborste.
Den andra höjdpunkten var fyrverkerierna vid tolv. Sista dagen på kinesiska nyåret kommer "fortune god". Den som smäller mest smällare och fyrverkerier kommer att bli rikast. Det var helt sjuuuukt! Det smattrade, smällde så det ekade mellan husen, pangade på himlen, fyrverkeriades...
Det var överallt och höll på i en timme minst. Efter en halvtimme var hela luften fylld av krutrök och det blev allt svårare att se fyrverkerierna. Nu på morgonen håller dom fortfarande på.

onsdag 28 januari 2009

Tillbaka

Nu är jag tillbaka i lägenheten. Sitter och jobbar hemma eftersom kontoret är stängt hela vecka pga nyåret. Det blir antingen väldigt kallt här, eller väldigt varm om man sätter på varmluftselementet. Jag väljer oftast jättevarmt.
Sen jag kom hem igen har jag sagt gott nytt kossans år på flytande kinesiska till alla jag träffat (niúnian kuàilè). Det har varit uppskattat tror jag. Mina holländska vänner säger att jag missade väldigt mkt fyrverkerier när jag var borta. Fick se en film som dom filmat från sitt tak där hela Shanghai exploderade. I Hong Kong var det ingenting. Verkar som att mkt är olagligt där.
Alla som oroat sig för min ensamhet kan känna sig lugna nu. Känner mig betydligt mindre ensam nu. Fick en öl och snacksinbjudan igår och fnissade till sent. Ikväll ska min kompis ta med mig på middag så snart måste jag till varuhuset Parkson och köpa vin. Man vill ju inte komma tomhänt.

måndag 26 januari 2009


Jag kom på att kriteriet för om man ska kunna gå på en restaurang själv utan att känna sig konstig inte är inriktnignen utan förekomsten av linneduk och linneservetter. Alla restauranger utan duk känns helt ok. Så fort det är duk blir det mkt konstigare att läsa tidining och om man inte kan läsa tidning känns det jätteknäppt. Nu ska jag gå på bio själv. DET är faktiskt min lyxigaste på riktigt.
För övrigt röstar jag för hus i rosa, lila, grönt och blått

söndag 25 januari 2009

Hong Kong, fint och ensamt


M åkte hem och jag drog till Hong Kong.
Det är så fint här! Jag flyttar hit. Hejdå.
Fast då hade jag velat ha några vänner. Första veckorna i Shanghai och nu är ensamträning. Vet inte om det är så himla nyttigt att träna på det men så är det.
Semester själv är grymt på dagarna. På dagarna är många själva. På caféer, restauranger och var som helst. Jag var till exempel själv på the peak och tittade ut över Hong Kong och Kowloon. mkt fint. Jag var också helt själv i central coh fikade och köpte böcker. inget konstigt med det. Men nu, på kvällen kan jag max sträcka mig till att käka middag själv. Bok/tidning ett måste. Men något mer, typ bar känns inte alls rätt. Näe. Bio eller läggdags, det är alternativen.