lördag 25 april 2009

Är Göteborg som vackrast när det regnar? Näe, just det


Min make har farit sin kos!! Mycket tomt i lägenheten nu... Men sista dagen hade vi planerat en grande finale (ska uttalas som Ryan Seacrest gör in American Idol: Grand Finaliiiii). Vi hade bokat biljetter till Hangzhou där the West Lake ska vara en av de vackraste platserna i Kina. Efter en veckas oavbrutet solsken började det självklart regna på morgonen. Men det gjorde ingenting för Hangzhou skulle vara som vackrast när det regnar....

Fast när vi kom fram kändes mest som att komma till Göteborg. Så första timmen låtsades att vi var där. Vi såg läppstiftet, gick längs Avenyn och åkte igenom Götatunneln. När vi kom fram till West lake började vi först skoja om slottsskogen men vi hade egentligen tröttnat på den leken.

Blev lite besviken. Det var inte speciellt vackert när det regnade för man såg inte så mkt. Så det var nog lite som att säga att det är tur när det regnar på ens bröllopsdag - fuskplåster på såren. Men vi strosade och strosade och alla pagoder, träd och broar var så fina att det nästan inte gjorde nåt att man inte såg andra sidan av sjön och bergen i bakgrunden.

torsdag 23 april 2009

Med en golfboll i halsen

Har fått en halsåkomma som jag tror är halsfluss med alla andra tror är farengitus (stavning?). Jag tycker att det är helt otroligt att alla är så himla duktiga på sjukdomar på engelska. Det fick jag aldrig lära mig. Farengitisen får man i alla fall bland annat om man är van vid frisk luft och flyttar till Shanghai (sägs det). Men jag tänker kalla det för halsfluss, äta min penicillin och fortsätta prata förundrat om hur frisk luften är i Shanghai. För det är nästan alltid blå himmel.

tisdag 21 april 2009

Dikt om plataner


Du är så fin och väldigt grön
och ser nästan ut som en lönn
Fast du har ingen bark
så du ser lite sårbar ut, exempelvis i en park
I Shanghai pryder du varenda allé
och man kan njuta av dig när man dricker sin café au lait
Jag skulle så gärna vilja ha träd som du i Stockholm, nära min lägenhet
Men du skulle inte klara dig ens i växtzon ett



måndag 20 april 2009

Jag - en vinnare?!

Helt otroligt! Jag har vunnit min första tävling någonsin! Eller det var någon teckningstävling för Kalle Anka när jag var liten men den räknas inte för priset då var ett tråkigt sällskapsspel.
NU är det på riktigt! Jag har vunnit en hotellnatt på världens grymmaste hotell: Park Hyatt i Shanghai. Det är kanske världens högsta hotell och förutom en utsikt tror jag att dom har exempelvis regnskogsdusch, bästa badrumsprodukterna och några fina tofflor man får ta med sig hem.

söndag 19 april 2009

Brommapojkarna, Brommaschmojkarna

Hade tänkt att uppdatera mig lite om vad som händer därhemma. Förstasidesnyhet på dn.se: AIK besegrade Brommapojkarna. Tänkte lite som så här att det skiter väl jag i. AMF och fotboll, vad gör ni därhemma?!

Här i Shanghai har det i och för sig inte hänt så väldigt mycket heller. Det regnar och regnar och regnar lite till. Och om igår när jag kollade tidningen så var förstasidesnyheten att ett gäng maoriska dansare välkomnat Nya Zeelands president. En sån där bild som man kan tävla om att sätta en rolig pratbubbla till.

Men igår hade min kompis luskat ut att en DJ som ser ut som Liza Minelli skulle spela Italodisco på min favoritklubb Shanghai Studio. Det var inte alls Italodisco och det var väldig tur för då fick jag dansa till Gloria igen.