lördag 13 december 2008

julskinkan


Ska snart på julfest som jag blivit bjuden på. "Tag med mat från ditt eget land". Mitt kök är av normalstorlek man har en stekpanna och en kastrull.
Så idag var jag på en stor mataffär under ett av varuhusen, Parkinson, för att leta mat att ta med. Och vad blev det då? Jo skinka! Sjukt att det verkligen är svensk julmat, känns lite futtigt. Men nu fick det bli så - och så lite senap.
Jag hoppas att det inte är sån där skinka som smakar unket sött.
Festliga fakta: I mataffären kostar vin som kostar 70 spänn hemma 300 kronor.

torsdag 11 december 2008

Jullunch..


Jojo jag får också julluncher. Även om den inte var mkt skinka eller köttbullar. STC bjöd flott med buffé som sträckte sig tiotals meter. Jag åt bland annat två creme caramel...
MEN jag var bara tvungen att visa väldens finaste skådebröd eller vad man ska kalla det. Jag och V var och käkade härom dagen. Till varje rätt hade kocken gjort små konstverk. Till sex små wontons fick vi den här fina svanen.
Jag kommer att gå tillbaka

Vit klick på skon

Blev lite förvånad imorse när solen inte sken. Har fått en försmak på hur vädret här ska vara i december även om det fortfarande är rätt varmt. Molnen gör att luften inte blir super. På väg till jobbet ville en skoputsargubbe hemskt gärna putsa mina skor men jag sa nej tack. Rätt var det var så har jag dock en vit klick på skon och glad skoputsargubbe som tycker att det är dags. Är inte detta turisttrick nummer ett?
Hur som haver sa jag återigen "vill inte" på flytande mandarin och stegade raskt iväg med skoputsargubben hack i häl. Jag tackade mina gener för mina långa och smärta skandinaviska ben.
För övrigt kan jag nu beställa te, kaffe och vatten på mandarin säga ursäkta, vad kostar den, för dyrt, ingen orsak och att du är elak. (det behövs för att mina kollegor retar mig för mina mandarinförsök)

onsdag 10 december 2008

20 grader idag! Och strååålande sol




Helt sjuuuuukt ju. Det är tydligen aldrig sånt här väder i Shanghai på vintern. Men jag gick utan jacka och mådde som en prins. Vi tackade av en kollega som slutade förra månaden och fick god mat. Så, Skyskrapan här är en bild till dig. Ett plus är födelsedagsbarnet A som tittar förväntansfullt på fruktbrickan.


Festliga fakta: Internet här är så seeeeegt att jag nu uppnått nirvana under mina meditationsövningar när jag väntar.

Gala för hemlösa katter och hundar.

Det är ju helt självklart egentligen att man efter mindre än två veckor i Shanghai redan varit på en julgala för hemlösa katter och hundar (och några kaniner). Komplett med Japanskt beatles coverband och lotteri.

tisdag 9 december 2008

Nu ska jag gå på välgörenhetsgala för...


...hemlösa katter och hundar. Det ska bli intressant. MEN GUUUD vad det är fint att jobba sent här på kontoret.

måndag 8 december 2008

Min lunch


Mina kollegor har verkligen försökt ta reda på vilken sorts dumplings det är jag gillar. Så idag fick vi ett genombrott och de tog med mig till matgatan nära kontoret. Det var 50 m kö till stället men det var det värt!

Mitt kinesiska namn är....

Lín Yong Shùn. Yong Shùn betyder typ förevigt framgångsrik och det är ju lite som jag... Lín är ett vanligt familjenamn som betyder skog.

söndag 7 december 2008

Första riktiga helgen - sammanfattning




Imorse tog jag tunnelbanan till jobbet. Det var lite trångt. Det är varmt igen, 18 grader och solen skiner. Ovan ser man kontorshuset, vi sitter på 39 våningen.
Helgen var sviiinkall och min lägenhet likaså. Men grymt att ha egen lya.
Fredag: Gick på kinesiska kurs på kvällen. Övade fonetik i två timmar... Min lärare sa att jag var duktig men jag vet inte. Fick också lära mig lite fraser som ursäkta, godmorgon och trevligt att träffas.
Lördag: Gick omkring i mina nya kvarter. Toppen. Fuxing Rd som ligger nära mig har jättemkt roliga affärer och små restauranger. Sen på kvällen fick jag UMGÅS!! En vän till en vän som var grym. Vi käkade Macaomat drack drinkar på lounge och hamnade tillslut på en expatfest där det, innan jag gick, spelades både life is life och eye of the tiger. Min nya vän bjöd in mig till två julfester. Det ljusnar på aktivitets coh vänner fronten. OCH en kanadensik kille från Vancouver tog mitt nummer. Inte så alltså utan en potentiell vän.
Söndag fick jag prova på att vara lite bakfull i Shanghai. Det var härligt. Promenerade till ett område med massa kafeer och affärer där jag käkade pizza under en gasvärmare.



gt