tisdag 5 maj 2009

Ungdomens dag

Igår var det Ungdomens dag i Kina. Det betyder att alla under 28 fick en halvdag ledigt, dvs hela kontoret här i shanghai utom jag. Alla på kontoret tyckte att det var konstigt att vi inte hade något liknande i Sverige och Menlösa Barns Dag föll dom inte i smaken. Alla tjejer rusade i alla fall iväg till varsitt shoppingscentra och köpte saker. Så jag antar att regeringen fick som de ville. BNP höjdes ett litet snäpp. Något för Anders Borg?

söndag 3 maj 2009

ladidaaa!!


Har tjatat och tjatat på mina kompisar att vi ska gå på karaoke sen... urminnes! Igår blev det av. På Haoledi (Holiday eller bra, glad + någonting ) ett riktigt karaokepalats i fem våningar. Det blev inte riktigt lika skoj som jag tänkt mig eftersom hälften av deltagarna var kineser och (naturligtvis) ville sjunga kinesiska hits. Musiksmaken är lite olika i Kina verkar det som, så efter den tionde rockballaden och femtonde traditionella duetten hade jag lite ont i huvudet. Om man inte nöjer sig med att sjunga med i dom sista vokalerna i varje mening är det dessutom lite svårt att vara delaktig i sjungandet. Men jag fick i alla fall sjunga "I write the songs" med Barry Manilow så jag var rätt så glad. Att dom hade den låter visar på det imponerande utländska sångurvalet, inte sant!?
För övrigt tyckte alla på middagen innan sångstunden att jag var en wuzz som inte ville äta bullfrog och maneter i soja. Jag börjar verkligen förstå att det jag ätit under min tid här, är så långt från äkta kinamat man bara kan komma.