torsdag 12 februari 2009

Tog sista chansen till sol


Tjatigt jag vet, men det är så otroligt väder. Och imorgon ska det bli kallt igen så jag måste få tjata om hur jag njuter... Lunchade med en kompis på taket av Shanghai Art Museum. Molnen började samlas så smått men det var varmt och jag bättrade på brännan (med betoning på bränd). Har gjort ett quiz för att testa mina kollegors kunskaper och dom tycker att det är jättejobbigt. Det känns bra.

Efter att ha tjatat i månader har några av mina kollegor börjat fråga mig enkla saker på kinesiska. Det går långsamt att svara men oftast så är svaret inte spårlöst utan faktiskt "rätt". Roligt.

onsdag 11 februari 2009

Heja värmen!


25 grader! Jag har bränt mig på näsan efter lunch med min nya filippinska kompis. Tänk att det finns så många filippiner - 80 miljoner stycken faktiskt. Och visste ni att det finns ett museum i Manilla med alla Marcos skor... Värt en resa tycker jag.

Käkade även frukost ute. Pannkakor blir liksom mkt godare i solen. Servitrasan på mitt frukost ställe tyckte jag var lite konstig, 18 grader på morgonen var nog väldigt kallt för henne. Men jag sa att jag var svensk. Då förstod hon.

tisdag 10 februari 2009

Plommonjos läskar gött i solen


Jag ORKAR inte med att det är 21 grader och sol i Februari. Åt lunch ute och är jättebrun.
Har hittat den godaste drycken. Plommonjos som lite sött, lite surt och har fin färg. Har överhuvudtaget blivit väldigt insnöad på drycker med lock och sugrör eftersom jag har fått ett ticks att sörpla med sugröret som Nancy in Weeds. Kan inte hjälpa det även om jag vet att det säkert är väldigt störigt. Tur då att jag är i ett land där folk harklar upp slemmet från magen en centimeter från en i tunnelbanan.
På jobbet har tjejerna börjat surra inför alla hjärtans dag som uppenbarligen är mkt stort här.

GLASSTAJM!!

Det här är den bästa dagen på länge. Sol, 15 grader och gick på mitt första säljmöte med en kinesisk kund! Roligt! Jag förstod lite vad hon (kunden) men hon blev glad för att få glänsa med sin engelska. Hon försökte även lite med tyska men där sa jag stopp.
Min kollega sa att kunden var så trevlig för att jag var med för att alla Shanghaineser gillar västerlänska företag. Jag tror faktiskt det var för att min kollega var grym, för det var hon. Så vi firade med glass i solen.

söndag 8 februari 2009

Gött


Jag har hittat den bästa restaurangen. Allt vi beställde var det godaste jag ätit i Shanghai. Och dom här dumplingsarna som är färgade av grönsaksjos var grymma. För övrigt är jag lite krasslig men överlever.

Kollar sista säsongen av Weeds och skrattar högt.