torsdag 8 januari 2009

snuten är här

Igår fick en kille i vårt rum sin dator stulen på lunchen. Mkt tråkigt. MEN, det gav mig en inblick i kampen mot brott i Shanghai. Först kom tre vakter från huset och kollade. Sen kom fyra (!) poliser och tog fingeravtryck och undersökte brottsplatsen. Sen, kom fler vakter och som det verkade flera från krim (ingen uniform, i Dexter = krim). Totalt var tolv, tretton personer inblandade i utredningen av brottet. Snacka om topprioritering! Sen idag kom två till och tog vittnesuppgifter från dom som satt närmast brottsplatsen. Jag undrar lite hur många som hjälper till när en bil blir stulen...

Käkade lunch på restauranggatan Wujian Rd nära oss idag... Kurret i magen säger mig att det inte var så bra...

onsdag 7 januari 2009

Textning

Den lilla textaren fick väldigt bråttom när han/hon skulle texta de sista avsnitten av Dexter säsong tre. Det blir inte riktigt rätt men mkt roligt. Förutom att alla i hela serien har olika namn i varje textstrip finns det en hel del missförstånd.
Kindapping - kidney
disappointment - this appointment
Min roligaste var när Deb säger att pappan skulle bli stolt för att Dexter "...is getting married and I'm mating detective"
För övrigt går det rykten om snö på fredag, något som ogillas. det är också väldigt synd att jag inte hade sinnesnärvaro att fota den mörkblå kostym som jag beställt som bidde.... en smutsgrå gabardinkostym. Den ville jag inte ha.

tisdag 6 januari 2009

Idag...

...är det omöjligt att krysta fram någon rolig anekdot eller smålustig iakttagelse. Så idag får man hålla tillgodo med att sitta i bilkö i ett regnigt shanghai och lyssna på kinesisk pop.

måndag 5 januari 2009

Eurythmics och.... Take That = sant

Dom är så himla roliga. Vi har en affär nära oss som säljer filmer och musik. Kan gissa mig till att producenter coh artister inte få så himla mkt royaltys från försäljningen. Men dom har gjort så fina omslag och boxar så det känns precis som en riktig affär förutom att en film eller skiva kostar 10 spänn. Men som om priset inte vore nog är alla skivor dubbelskivor. Men, tänker kanske ni, alla skivor som släpps är ju inte dubbelskivor. Nä just det säger jag, det är mkt riktigt. Men vad gör dom då. Jo dom lägger till en till skiva i paketet. Köpte Eurythmics (utbudet är inte enormt) och blev lite chockad av att den andra skivan i boxen var... Take That greatest hits. Så klart det var!
Nu vill jag så gärna veta vem som bestämde att dessa två skivor var = perfekta kombon.

söndag 4 januari 2009

Promenad, underställ och så Dexter

Gud vad vi går. Går och går runt i alla kvarter. Jag kommer snart att väga fem kilo (alltså mindre än förut). Vi har köpt en bok med olika promenader och igår gick vi "gamla 30-tals hur promenaden". Det finns massor av gamla (rätt så nedgångna) hus där alla utlänningar bodde på 30- och 40-talet. Man får tassa in i små gränder och rätt var det är, är man inne i jättefina områden med trädgårdar och radhus.
Sen gick vi på jakt efter varma underställ för de dagar när det är svinkallt. Nu har vi varsitt set. Tänkte ta en bild med det hade blivit lite obsent.
Sen har vi fastnat i säsong tre av Dexter. Men jag börjar tröttna på honom, skulle hellre se en serie med bara Deb.