fredag 5 december 2008

Flyttat in




Daisy var på bröllop på landet (sa dom i alla fall) så det var Vicky och Cherry som hjälpte mig att flytta idag. Lägenheten är jättefin. Lite tom. Åkte till Carrefour coh shoppade lakan, täcke och kuddar

Till vänster dålig bild på vardagsrum och bra bild på utsikt från balkong.

Nu ska jag springa till kinesiskakursen - Fiona väntar.

torsdag 4 december 2008

Blå köldvarning utfärdad och "fish" market

Jordbrukskommissionen har utfärdat kallfrontsvarning av den fjärde graden för imorgon. Det betyder att temperaturen kommer att falla med 8 grader. Och alla som redan gått omkring i dunjackor, vad ska dom ha på sig nu?
Och, eftersom det ska vara fokus på missförstånd och kulturella krockar, annars inte roligt, så bör det berättas att det idag uppdagades att den "Fish Market" som jag trodde att mitt kontor ligger nära (hotellkillarna har sagt det när jag visat adressen) i själva verket var en fashion market. Där shoppade jag idag julklappar till systerdöttrar coh av princip valde jag INTE att handla av tjejen som talade svenska och som marknadsförde sin affär med "billigare än Gekås".
Nu sista natten på hotellet, imorgon flyttar jag. Utsikt från mitt rum:

onsdag 3 december 2008

och förresten

Så är jag ju typ Ebba v S. Totalt sex kommentarer!! Ok, ett har jag faktiskt skrivit själv, men ändå...

Nu är det klart

Ska flytta in i lägenheten imorgon! Måste dock köpa täcken, kuddar och lakan. Det var det enda som inte finns. Hejsan IKEA och täcket Sigrid och Kudden Ingvar. Inte ens en vecka har gått och jag MÅSTE ha köttbullar och varmkorv. Närå, men lägenhetsagenten ska visa mig var jag kan köpa.

Mkt tråkig nyhet: En av två potentiella vänner ringde igår och ska åka tillbaka till Sverige i två månader imorgon. Så min kompis-count växer inte så rekordsnabbt direkt. Tur att M kommer snart. Kollegorna är så snälla men dom skrattar när jag frågar om dom brukar ses ibland efter jobbet. Så helgen i nya lägenheten riskerar att bli lite ensam. Borde åkt till Hastings själv när jag var sjutton. Då hade jag kunnat öva på kompisjakt.
Men imorgon ska jag i alla fall på första kinesiska lektionen. Jag har mkt höga förhoppningar om att jag kommer att gå därifrån efter två timmar och prata, prata prata. Det är hemskt jobbigt att gå omkring med olika lappar med adresser för att kunna komma fram rätt. Och känns också lite otrevligt att inte kunna säga: Hejsan vill du ta mig hit? och sen visa lapp.

Kinesiska namn alltså



Hon i repan heter Crystal, haha. Och hon ser inte alls ut som om är med i Falcon Crest eller Dynasty. Crystal.


Efter kontraktskrivningen försökte jag prata lite mer med Daisy om olika praktikalieter. Fungerade sådär. Tror hon är lite förkyld också vilket inte gjorde saken bättre. Så, jag ringde till Daisys chef... och frågade henne allting och sa att Daisy var såååå trevlig men att vi inte riktigt kunde kommunicera. Nu tror min syster att jag just gett Daisy sparken. Jag tror snarare att Daisys chef nu får ett incitament för att låta Daisy gå Engelska B.


tisdag 2 december 2008

Jag tror att jag har en lägenhet nu...



Eller, jag har i alla fall skrivit på kontrakt för grym lägenhet men betalningen måste transfereras bla bla först.

Om firman kirrar stålar kan jag flytta in imorgon och då är alla välkomna (bäddsoffa finns).

Dis, Daisy och dumplings

så idag var det jättefint väder också - till en början. Och där ovanför avgaserna sken nog solen även på eftermiddagen. Men som bilden visar syntes inte så mkt av himlen från kontoret framåt tretiden. Börjar tröttna lite på Daisy nu. Hennes engelska verkar väldigt fokuserad på just lägenhetsvisningar. Kontraktskrivning och regler blir lite svårare.
Jag: Insurance, do I need an insurance? Yes or no?
Daisy: Yes you fax your passport to me...
Kollegan V har kommit nu och ska stanna en vecka. Mkt bra. Vi gick ut och åt allihopa, mkt var gott men hemskt mkt ben i kycklingar och ankor. Fick lära mig hela spektrat av vad vi kallar dumplings men hängde inte riktigt med. Dom jag fick var i alla fall goda. En som man fick bygga ihop själv med anka och sås (som en liten gullig fluffig scones ty p) och en som liknade vad jag kallar dumplings med en korv i.
Glänste också för en kollega med mina Mah Jong kunskaper. Vi ät tre på kontoret som spelar. Måste ha en till.

måndag 1 december 2008

Daisy tycker att jag är snygg

Hon tänkte att alla europeer var fula innan hon träffade mig... Jag sa att man inte brukar säga till folk att dom är fula i Sverige. Really?
Har varit på jobbet första dagen idag. Roligt. Dom fick alla varsin halvkilospåse med Dumle, vet inte om det gick hem men dom skulle bara veta hur jobbigt det var att släpa tre kilo dumle över halva jorden. Nudelsoppa till lunch.
Efter att Daisy smickrat mig och visat några fler lägenheter träffade jag Fiona på kinesiskaskolan. Ska börja kurs på fredag och då ska min lärare ge mig mitt kinesiska namn.
Snart ska dom tända julgranen nere i receptionen och bjuder på drinkar. Känns lite sådär att gå ner själv men jag är en ny människa som vågar socialisera själv.

söndag 30 november 2008

Solen, Daisy och jag




Helt underbart väder! OCH amerikansak pannkakor till frukost.

Daisy, 140 cm lång hämtade mig på hotellet vid elva för att kolla lägenheter. Hemskt snäll men skrattade mkt åt mig. Ville inte fråga varför. Hon har två katter och en hund och är inte gift.

På fyra timmar fick jag se 11 st. Inga äckliga, vissa mer tacky än andra. Se bild för sammetsvägg med ellampetter som fond åt platttv. Det lutar åt två som Daisy får jobba på. Det jobbiga med den ena är att det är en väldigt nyfiken och påstridig tant som har den och henne känner jag inte riktigt för att bli kompis med.

Åt Hainan kyckling med citronris och tofusoppa till lunch. Grymt. Måste våga gå ut och äta middag själv nu.