torsdag 5 februari 2009

Konstgjort




Hade några timmar över på förmiddagen innan flyget. Ville verkligen se hav och plaska i vatten och det fanns tydligen en strand. För att komma dit tog man tunnelbanan till en köpcentrum (varje tunnelbanestation verkar vara ett köpcentrum), tog ett skytrain över till en liten ö där ytterligare ett köpcentrum höll på att byggas. Sen steg man av i ett tredje köpcentrum och utanför låg en helt konstgjord liten strand med konstruerade kokosöar. Några hundra meter utanför låg tankerbåtar på rad. Men det var varmt och folk spelade volleyboll och jag fick doppa fötterna i vattnet.

onsdag 4 februari 2009

Sant och falskt om Singapore



Efter ett lååångt möte fick jag äntligen en kväll ledigt för att se Singapore.


Det är som folk sagt coh man kan sammanfatta med ett rim: Det är fint, men lite för cleant.


Blev lite trött på alla fräääscha skyskrapor och gallerior och fräääscha restauranger så jag tänkte att jag skulle dra till Chinatown. Chinatowns brukar ju inte vara så välordnade. Men döm av min förvåning - fina kolonialhus som var så renoverade att det såg ut som Disneyland. Men det var fräscht. Jättefräscht. Deras nyårsdekorationer var enorma och sprayade med... olja? Dom glänste i alla fall. Bling, bling. Men skådebröd/tallriksdekorationer/matkonst, där har dom inte mkt att komma med för nån som är van vid svanar på var och varannan tallrik. Morotsrosor...ha!


Sen frågade jag första bästa man med tights om en trevlig bar. Så dit gick jag själv och det var hemskt välordnat för dom hade tv i baren så jag kunde se grisen Wilbur och behövde inte känna mig så ensam. Men sen pratade jag med en Singaporean, han var mkt trevlig och sa "certainly" ofta. Sen åkte jag fräsch tunnelbana tillbaka till hotellet. Puh.




Men, haha! Jag såg fimpar på gatan... Tur att polisen inte fångade fimparn. Bevis nedan:

måndag 2 februari 2009

I Singapore och Karl-Heinz


Kom till Singapore igår eftermiddag. Här är det varmt. För första gången pratade jag med en okänd människa som satt bredvid mig på planet. Karl-Heinz från München. Han var femtio år och vi kommer kanske inte hålla kontakten men det var ett framsteg för mig. Han tyckte att jag skulle köpa ett företag nu när det var så billigt. "Så mkt pengar har jag inte", sa jag då. "Maybe a small company" (med tysk accent) tyckte han.

Han skulle till Bangalore och kolla på sina fabriker men hade flera timmar in Singapore. Skulle försöka se lite av stan. Men eftersom han gått på en superbillig pedikyr i Shanghai dan innan, hade pedikyristen klippt honom i tån så han kunde inte gå (sant!!!).

Jag har i alla fall aldrig varit med om en effektivare ankomst. 40 minuter efter att vi landat så var jag på hotellet. Och det är ändå 2,5 mil från flyget till stan. Helt sjukt.

Men annars har jag mest suttit på mitt rum och jobbat och tittat på utsikten på bilden. Tog ett snabbt dopp. Hoppas få se lite mer ikväll.