torsdag 22 januari 2009

Idag är det lön och då blir det viiiin

http://www.enoteca.com.cn/ Grymt ställe nära oss. Tips för alla Shanghairesenärer som tröttnat på Tsing Tao.

allting är rött, rött, rött



Snart är det nyår igen. Hejdå råttan, hejsan kossan som vi säger här i Kina. Och det är så fint med allt rött som hänger överallt. Röda lyktor och röda fina.... sidengrejer. Och allra finast är alla sidenkossor. Stora och små. Förresten så tror jag att det är oxens år men det är inte lika roligt som kossans. Så vi pratar tyst om det tycker jag. På måndag är det officiellt dags. Redan förra veckan började tunnelbanana vara full av folk med enorma väskor på väg till sina hemstäder. Hörde någonstans att 500 miljoner kineser kommer att resa fram och tillbaka under den här perioden. Det är ganska mkt.

tisdag 20 januari 2009

Saker som jag inte borde gjort

Till exempel att berätta om den här snopprestaurangen som min kollega varit på för mina kollegor. Jag visste att man inte ska prata om sånt med kineser men kunde inte hålla mig. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/os2008/article3040843.ab

måndag 19 januari 2009

Men gud jag måste bara berätta

Kanske någon minns datorn som blev stulen och de tjugotal poliser som var inblandade i detta stora brott. Nu, en dryg vecka senare är datorn hittad!! Helt sjukt. Tydligen är Swedish Trade council där vi sitter på något vis en del av konsulatet så ärendet fick högsta prioritet. Så hög prioritet att det hamnade på polischefen för hela Shanghais bord. Han såg till att alla foton från alla övervakningskameror scannades och kördes mot brottsregister. Och sen kördes tydligen sökningar på datorns ID (jaja jag förstod inte riktigt) Hur som helst så lyckades dom tracka ner tjuven, tvinga honom att berätta vem som köpt datorn och nu sitter båda i finkan. Och, det här är bäst: Datorn ska överlämnas till Svenska konsuln i Shanghai av polismästaren vid en officiell ceremoni. Den du, Carin Götblad!