lördag 7 mars 2009

Nästan hemma


Fick lite hemlängtan idag. IKEA ligger rätt långt bort men H&M ligger bara lite längre bort på min gata. Det var inte som att komma hem men nästan. Dom spelade Lykke Li och jag gick omkring och fingrade på allt och kände Sverige mot fingertopparna. Imorgon ska det bli en bättre dag har jag bestämt. Det lovas sol och varmare och jag ska glänsa för min kinesiskafröken för jag har gjort läxan.

fredag 6 mars 2009

Ska det kallas middag?


Negroni och pommes frites? Ja tydligen. För spanjorer. Tyckte bara att ni skulle veta det.

tisdag 3 mars 2009

Skammen...


...av inte kunna beställa lunch själv.
Blev tipsad om ett nudelställe bredvid jobbet. Väl där såg jag menyn (bredvid). Var tvungen att ringa en kollega som kom ner och hjälpte mig. Måste lära mig tecknen för nudlar, ris, soppa, stekt och några grönsaker och kötter.

måndag 2 mars 2009

Om handen är större än ansiktet...

...så har man cancer. Kommer ni ihåg den? Så ska nån bli rädd och försöker mäta handflatan mot ansiktet. Och då tar man tillfället i akt och trycker till så att man får jätteont i näsan. Var på paella brunch med en väldigt internationell samling igår och av någon anledning tog jag upp den grejen som en rolig svensk skolgårdsskröna. Men det visar sig att alla vid bordet hade haft samma grej när de var små. Från Spanien till Filippinerna. Alla utom hon från Nya Zeeland. Men det ligger ju hemskt långt bort. Nu undrar vi mkt vem som kom på historien först och hur detta spred sig. Fornminnen i P1....

söndag 1 mars 2009

Kan det sluta regna?!



Här satt jag och skröt för några veckor sen om 25 grader och sol. Tur att jag njöt då. Nu är det rått, kallt och reeeeegnigt! Och jag har envisats med att köpa den billiga varianten av paraplyer för 10 yuan. Nu har jag lärt mig en läxa eftersom det senaste höll i exakt en dag så imorse hade jag inget. Men i tid av nöd visar sig kinesernas goda sida. Idag ville en man dela sitt paraply med mig hela vägen till tunnelbanan. Det gjorde mig rörd och varm hela morgonen. Sen till lunch blev jag varm av 24 dumplings. Väl vid tunnelbanan lämnade jag min småsnålhet bakom mig och saftade på med ett paraply för 35. Jag hoppas att det håller nu.