lördag 21 februari 2009

Bland annat världens finaste tårta

Dagens stora projekt var att åka till andra sidan stan för att betala en elräkning. Det var bra för då hittade jag ett Kinesiskt ICA Maxi där jag kunde köpa billiga flingor (små saker i vardagen som gör mig glad). Hittade också en fin liten Mah JOng portfölj som blev min present till min kompis som hade födelsedagskalas på kvällen.

Det var en mkt lyckad fest. Förutom massa snälla människor hade mina kompisar gjort ett riktigt snacksbord med grönsaksstavar, snittar och allt! Sen hade de en white russian hörna och jag fick imponera med att kunna receptet och dra vitsar från Big Lebowsky.

En italiensk kvinna skapade ensam en högljudd stämning och sa "of cörse" i varenda mening. Först trodde jag att hon härmade franska så jag skrattade högt (för det var en väldigt lyckad imitation). Men det var inget skämt.

Eftersom att det var en så lyckad fest så var inte tårtan höjdpunkten. Men den måste ändå lyftas fram. Inte för smaken (sockerkaka med kokosgrädde) utan för att den var så stor och färgglad med drakar och fenixfåglar.

fredag 20 februari 2009

I infracity fast i Peking


Vilken

vidrig vecka alltså!! Från sol och fantastiskt till regn, rusk, kallt och alldeles för mkt jobbtrassel. Tur att jag fick en megapåse gott och blandat på posten. Den har hållit mig uppe.

Och vad händer med bloggen i mörka tråkiga tider? Jo den får ligga i träda. Ska det vara såhär? Nej.

Var i Peking för kundmöte i förrgår och igår. Kallt och snö. Mötet var i Pekings svar på infracity, alternativt Kista med motorvägsförbindelse, matsalsrestauranger och allt. Fast halva peking ser i och för sig ut som infracity.

söndag 15 februari 2009

Alla hjärtans dag för en gräsänkling

Så alla hjärtans dag är sjukt stort här i Shanghai. Såg till och med Valentinespriser på elektronik. Min kära är långt bort så jag fick fira med en grupp glada singlar på xinjiangnesisk (regionen som är så långt västerut man kan komma i kina) restaurang. Det var mkt kött (kebabspett, grillat lamm) men rätt spänd stämning.
Anledningen till den spända stämningen var en kille som jag störde mig på som f-n. En sån som ifrågasätter allt man säger som en liten kulspruta. Som om allt man säger är det konstigaste han hört och som om han har facit till allt. Det blir liksom inte så trevligt att förklara vad man arbetar med för någon direkt ifrågasätter nyttan med vad jag gör: Why?!
Han drog även upp religionsfrågor efter fem minuter och spydde galla över katolisismen, utan att bry sig om de filippiner som satt vid bordet. Sen tog han och bytte ämne och pratade hur vidrigt det var med tjejer som blir bjudna på drinkar och drog några sexskämt. Det blev inte bättre av att han hade världens förkylning och hostade på mig titt som tätt.
Men efter middagen gick vi till en bar och där lyckades jag sätta mig så långt från honom som möjligt.
Då blev jag lite knäpp istället eftersom jag märkte vilken papegoja jag är. Satt bredvid en amerikansk tjej som är lite "loud" och rolig. Det tog typ två minuter innan jag hör mig själv bräka på precis som hon. Det känns inte riktigt jag att säga "cool, cool", "that's sooooo funny" i varje mening. Men jag kan inte hjälpa det. Här borde det komma en punchline, men jag har ingen