torsdag 26 februari 2009

Tänkte köpa mig något...

...nu när man fått lön och allt. Frågan är bara vad? Det finns massor av fina billiga saker men efter två sekunder är dom inte så fina längre. Som till exempel ett par skjortor jag köpte. Toppen med stärkt krage tänkte jag. Men inuti kragen var det plast som smälte lite när jag strök dom så nu ser de ut som kråsblusar. Nu har jag lärt mig säga "ingen plast" på kinesiska.
Sen var det halsduken jag köpte. Efter några timmar märkte jag att jag successivt andades in den så att jag sen hostade röda hårbollar.
Korkskruven gick sönder efter femte vinflaskan. Gympaskorna efter två dagar. Ja, listan kan bli lång. Just nu är mitt bästa köp en magnet i form av en antik mingvas. Den har hållit i tre veckor.

tisdag 24 februari 2009

Och jag som var i Ockelbo så sent som i somras


Den 88 dagen blev inte en turdag i Kina. Men rackarns vad turligt det var i Sverige!
Så grattis till "Wei duo li ya och Da ni'er Wei si te lin"från Kina!
Men att dom måste vänta så länge alltså... Jag tänkte att hon var på tjocken först och att det skulle gå i ett huj. Och så känner jag mig lite cynisk som instinktivt tänkte att Ander Borg hade något med tidpunkten att göra så att alla ska sluta prata finanskris....
Men så är det förstås inte. Pappa Kungen har äntligen förstått att gymkungen kan bli en fin fin prins. Eller vad blev han? Friherre av Gästrikland, eller bara Herr Westling? http://news.sohu.com/20090225/n262450867.shtmlhttp://eladies.sina.com.cn/news/p/2009/0225/1154834470_2.shtml

måndag 23 februari 2009

88 dagar



Idag är det 88 dagar sen jag kom till Kina. Eftersom 8 är ett turnummer här så betyder det att det här kommer att bli den mest tursamma dagen för mig. Eftersom min mejl ligger nere, min dator just "recovered from a serious error" och man inte kan se mer än tio meter ute pga dimma vet jag inte om det kommer bli så tursamt. Men det kanske är dags för en ny lista så här i halvtid.

1) Euro.nu! Varför var jag inte mer aktiv i Ja till Eurokampanjen? Varför delade jag inte ut mazariner med ja-glasyr? Är ni nejsägare glada nu när kronan sjunker som en sten? Va, va, va?! Här sitter jag och förlorar köpkraft varje sekund. Snart kommer en dumpling kosta 1000 kronor. Nej men kul.
2) Apropå dumplings. Dom godaste hittills är med fläsk och selleri (gud vad äckligt det såg ut i skrift). Och har börjat vänja mig vid att doppa dom i vinäger. Det är grymt.



3) har även tröttnat lite på utlänningar som klagar på Kina. Att det är trångt, rörigt och skrikigt i Kina är inte deras fel. Om det bott 20 miljoner fransoser i Paris till exempel, zut alore! Det hade varit 10000 gånger vidrigare än Shanghai. För att inte tala om 20 miljoner italienare i samma stad...


Nej men hoppsan, jag har visst lite fördomar.

Karamell?


Fick dom här karamellerna av min kollega. Kola, smörkola, ellerhur? Dom ser helt ofarliga ut. Så med en kaffe i ena handen var jag redo för en trevlig lite förmiddagsstund. Men var det smörkola? Nej, det var köttbuljongtärningar. Mums.

När det regnar i Shanghai...


Det finns så många saker som jag skulle vilja ha ett kort på. Eftersom jag gärna bjuder på mig själv vore det exempelvis kul att ha en bild på någon av de gånger som jag nästan halkar och slår mig på de glashala golven som finns överallt.
När det regnar (som det nu gjort i tre dar) och man är det minsta blöt om skorna blir golvet i tunnelbanan, i mitt hus, på kontoret - ja var som helst - som en isbana. Har börjat lära mig att hasa lite lätt, känns som om man får bättre grepp då.

söndag 22 februari 2009

Kajsa Bergqvist - en gossipgirl?


Jag kan minsann också göra spaningar inom amerikansk populärkultur, fast jag befinner mig långt i öst.
Den gråa söndagen krävde en ny dvdbox. Den största behållningen av den nya boxen - gossipgirl säsong 1 var att jag kan göra en "lika som bär" på bloggen.

Så:
Lika som bär - Kajsa Bergqvist och Serena Van Der Woodsen (haha, namnet är så overkligt dåligt att det måste vara trickfilmat)