fredag 19 december 2008

Constantin och dimma




Så här härligt väder är det idag. Men jag låter mig inte nedslås. Vi ska dra på världens längsta promenad i alla fall.

Igår hade nya vännerna inbjudan till en fest för en stoldesigner (så klart dom hade...) Han signerade stolar coh vi fnissade.

Hissen


Jag har aldrig riktigt förstått mig på dom där knapparna som säger "stäng dörren". Till jag kom hit. Gud vad jag fullkomligen missbrukar dom. Det blir så när man ska upp 39 våningar och alla ska av på olika, och hissen stannat tusen gånger. Det enda som får en lugn är att trycka på knappen så fort dörren öppnas så att den som ska av knappt hinner ut.
Ska snart på kinesiska. Förra gången gjorde jag läraren besviken. Jag var sen coh hade inte gjort läxan. Så igår pluggade jag till halv ett. Minns ingenting. Skulle gått den där studieteknikkursen i gymnasiet. "mind mapping"
Ikväll ska vi träffa holländarna igen.

onsdag 17 december 2008

Drottning Beatrix, vin och lite dans i parken

Jag vet inte riktigt vad som hände men den där lugna första månaden i Shanghai som jag tänkt mig, men den blev liksom aldrig av. M har inlämning idag så vi har båda jobbat mkt. Men igår käkade vi middag med de nya Hollänska vännerna. Mkt trevligt. Dom är inga språkresekompisar (åh vad roligt vi har det, hejdå vi måste hålla kontakten, var dom verklgen så trevliga? vi hörs aldrig mer) utan otroligt roliga.
Vi pratade mkt om kungligheter och då främst om drottning Beatrix och Silvia. Tydligen har drottning Beatrix puffärmar för att dölja sitt gäddhäng. Vi drack vin - mkt gott.
Måste också berätta om världens finaste grej. I förrgår kväll var vi på kvällspromenad i kvarteren där vi bor. Plötsligt hör vi kinesisk schalgermusik och i en liten park utan lyktor var det en massa människor som dansade pardans (främst bugg såg det ut som). Jättefint. Vi stod och tittade men ville inte störa och inte heller delta. Men kanske någon annan gång.

måndag 15 december 2008

LIte snacks från kollegorna


Varsågod Albert! Åhh tack, vad är det här? Kycklingfötter. Mmmmmm. Jag tror jag sparar dem en stund..

Dexter och äckligt godis

Varje dag är inte ett äventyr. Igår var en hård jobbdag och på det en otroligt intensiv kinesiska lektion. Övade på kinesiskans typ tuuuusen olika varianter av sch-, sj-, zch-, che- djsch ljud till jag på riktigt fick ont i tungan och gommen. Ibland måste man dessutom göra tre olika ljud i samma ord - riktig tunggympa.
Kom hem vid nio och där väntade M! Det var härligt. Det blev hemmakväll med Dexter säsong två och äcklig kinesisk choklad "Myfavorite". Inte min favorit. Fejkmaltesers av 89 procent transfett. Smakade typ som hundchoklad (som jag snaskade på i brist på annat sött när jag var sju).

söndag 14 december 2008

Jag var ciceron


M är här!!!! Hämtade honom på flygplatsen igår morse. Vi åkte magnettåg. Var lite besviken. Trodde att det skulle gå i 450 kilometer i timmen men sanningen var 300. Dåligt.

Sen var jag Ciceron. Vi gick kanske 5 mil, gata upp och gata ner. I french concession i city och till the Bund. På Nanjing Rd kan man säga att ALLA kineser också hade tänkt att flanera på söndagseftermiddagen. Se bild. Sen middag på svandekorationsrestaurangen som jag låtsas är min favoritrestaurang (har typ bara varit på fem ju). Man måste ju ha en sån.

Min kompis är grym!!

Min nya kompis som jag fick kontakt med genom snälla vänner i Svedala är så grym. Det var hon som fixade in mig på julfest hos en tjej från NZ. Tror att jag pajade relationen med värdinnan rätt kvickt genom att säga "you talk like Kylie". Vet inte varför det inte fungerade. Men sen var jag ett nätverksmonster! Min vän är sån där fantastisk människa som ALLTID presenterar en. Och jag ba:
"Maybe we should meet up sometime. Can I get your number?"
"Maybe we should meet up sometime. Can I get your number?"
"Maybe we should meet up sometime. Can I get your number?"
Träffade ett holländskt och ett spanskt par som var najs och vi ska leka i veckan. OCH sen kom M igår! Yihoooooooo